Please enter your username and email address. Get new password
Register Now
x

Интернационалниот фестивал за Хумор и Сатира ” ИН ВИНИЦА ВЕРИТАС “

На 31.03.2016 година со почеток од 19:00 h во Националната установа Центар за култура ” Бели Мугри ” – Кочани во салон 1 , ке биде отворена изложба на карикатури од Интернационалниот фестивал за Хумор и Сатира ” ИН ВИНИЦА … Повеќе »


Вечер на човекољубие – патот кон вечноста

На 30ти март во НУЦК “Бели Мугри” ке се одржи вечер на човекољубие – патот кон вечноста со следниве поетски имиња: Аника Ѓеоргиева – Илиевска Љубинка Донева Елена Пренџова Оливера Доцевска Марина Мијаковска Делвина Карлуку  


Карпино 2015

Меѓународна ликовна колонија Карпино 2015. Тринаесетатта Меѓународна ликовна колонија “ Карпино 2015 “ на која имаат учествувано 15 уметници од Македонија, Србија, Бугарија, Босна и Херцеговина и Украина. Во процесот на реализација и творење на оваа ликовна колонија уметниците имаат … Повеќе »